"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΘΕΙΑΣ ΕΥΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ - ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


Φιλοσοφούσε, κατά Χριστόν, κι έλεγε : "Ο άνθρωπος πρέπει ν΄ αφήσει κατά μέρος την ψυχρή λογική, να γίνει άνθρωπος της καρδιάς, της πίστης και της βαθειάς ευλάβειας στο Θεό και τότε θα βλέπει πραγματικά θαύματα στη ζωή του".

Όταν μόναζα στην Ι. Μονή Γενεθλίων της Θεοτόκου στην Κόνιτσα, κάθε Σαββάτο, ώρα Εσπερινού, επισκεπτόταν το μοναστήρι ένας αγροφύλακας κοντινού χωριού, ο μπάρμπα - Ανδρέας, που είχε δώδεκα παιδιά, και με παρακαλούσε να του επιτρέψω ν΄ ανάψει τα καντήλια του Καθολικού. του το επέτρεπα, αν και γέμιζε το τόπο με λάδια. Μόλις ξεπόρτιζε, κάθε φορά φεύγοντας από το μοναστήρι, έριχνε μια τουφεκιά. Τούτο με παραξένεψε και γι΄ αυτό μια μέρα τον παρακολούθησα κρυφά. Αφού άναψε τα καντήλια, άλειψε την κάνη της καραμπίνας του με λάδι από τα καντήλια της Παναγίας και γονατίζοντας δεήθηκε : "Παναγία μου, λίγο κρέας για τα δώδεκα παιδιά μου". Βγαίνοντας από το μοναστήρι τον περίμενε με σκυμμένο το κεφάλι ένα αγριοκάτσικο, πολύ σπάνιο κυνήγι. Με αυτό τον τρόπο η Παναγία, εισακούοντας την απλή προσευχή του του χάριζε το πιο νόστιμο κρέας για την πολύτεκνη οικογένειά του.

ΠΗΓΗ : "ΠΡΩΤΑΤΟΝ",  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1995, αριθ. 51, σελ. 436 κ.ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου