"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

"ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ; " - ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


Ένας άθεος ομολόγησε, ότι πήγε κάποτε στον Γέροντα και τον ρώτησε αν υπάρχει Θεός. Εκείνος ερώτησε μια σαύρα, που στεκόταν πάνω σε μια πέτρα : "Υπάρχει Θεός ;" και η σαύρα εκίνησε καταφατικά το κεφαλάκι της.

Ένας  νέος τον επισκέφτηκε στο Άγιον Όρος και του φανέρωσε ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού. Ο πατήρ Παίσιος ρώτησε τότε έναν άγριο - κόκορα που περνούσε εκείνη την ώρα από εκεί : "Εσύ τί ξέρεις για τον Θεό ;" Και ο αγριο - κόκορας ελάλησε τρεις φορές.

Επίσης, ρώτησε ένα φίδι, που παρουσιάστηκε εκείνη την ώρα : : "Εσύ τί ξέρεις για τον Θεό ;" Και το φίδι ανεβοκατέβασε τρεις φορές το κεφάλι του.

Σε κάποιους επισκέπτες του ο Γέροντας είπε : "Κάποιος διαλογίζεται ότι δεν υπάρχει Θεός". Εκείνοι αλληλοκοιτάχτηκαν και ο Γέρων συνέχισε : "Εγώ σας λέω ότι υπάρχει Θεός και με αποδείξεις". Και εφώναξε : "Σαύρα έλα εδώ". Μπήκε τότε μέσα μια μεγάλη σαύρα, που τρόμαξε τους επισκέπτες. Ο Γέρων απευθύνθηκε στη σαύρα σαν σε λογικό ον και της είπε : "Προσκύνησε τους επισκέπτες, χαιρέτησέ τους". Η σαύρα υπάκουσε σηκώθηκε στα πισινά της πόδια και έκανε εδαφιαία μετάνοια. Έπειτα την ερώτησε : "Για πες μας, υπάρχει Θεός ;" Και ω του Θαύματος ! η σαύρα ένευσε καταφατικά.

ΠΗΓΗ : "ΠΡΩΤΑΤΟΝ",  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008, αριθ. 112, σελ. 145 κ.ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου