"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«ΠΟΛΛΑ “OXI” ΕΙΠΕ Η ΕΛΛΑΣ, ΤΟ “OXI” ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ» - ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Σήμερα οι άνθρωποι δυστυχώς δεν υπακούουν στο Θεό. Πού υπακούουν ; Λέει ένας Σοφός. Όποιος δεν υπακούει στο Θεό θα υπακούσει στον διάβολο. Και σήμερα υπακούουν στα όργανα του διαβόλου, σε παγκόσμιο κλίμακα. Και αύριο θα υπακούσουν στον αντίχριστο, που έρχεται.

Αλλά θέλω να πιστεύω ότι, αν άλλοι υποκύψουν στον αντίχριστο και δηλώσουν υποταγή σ΄ αυτόν, η πατρίδα μας θα πει «όχι» και θα μείνει ακρόπολις της Ορθοδοξίας. Πολλά «όχι» είπε η Ελλάς. αυτό θα είναι το «όχι» με την μεγαλύτερη αξία. Όταν δούμε ότι μας ζητούν πράγματα αντίθετα με το Ευαγγέλιο – όποιοι κι αν είναι αυτοί - , τότε εμείς δεν θα υπακούσουμε πλέον. θ΄ αντιταχθούμε μέχρι εσχάτων, για να κρατήσουμε την Ορθοδοξία μας, που είναι το φως και η ζωή. Το έθνος μας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Ορθοδοξία.


ΠΗΓΗ : ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2008, σ. 307.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου