"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ – ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Από την ψυχή των Ελλήνων αναβλύζουν αενάως δυνάμεις. Ποιές δυνάμεις κρατούν όρθια την Ελλάδα πάνω στα ιστορικά βράχια της ; η γεωγραφική της θέση ; τα όπλα της ; η ανδρεία των παιδιών της ; το ένδοξο παρελθόν της ; η προστασία των συμμάχων της ; Έχουν κι αυτά σημασία. Μα πάνω απ΄ όλα αυτά είναι η δύναμη του Θεού, που δεν αφήνει το μικρό αυτό έθνος να εξαφανιστεί. Επιτρέπει εκείνος θύελλες και καταιγίδες, για να το αναδείξει ακόμη μια φορά και να καταισχύνει όσους μισούν την αλήθεια και το φως.

Η Ελλάδα δε θα καταστραφεί. Έχει σημαία το σταυρό, πηδάλιο το Ευαγγέλιο, πυξίδα την αγνή της συνείδηση, άγκυρα την ελπίδα, πολικό αστέρα τις θυσίες των αναρίθμητων μαρτύρων, Κυβερνήτη το Χριστό. Ο Κύριος είναι μαζί της. Όταν φαίνεται να καταποντίζεται, Εκείνος εκτείνει τον βραχίονά του τον ισχυρό και μας εμψυχώνει φωνάζοντας «Έλληνες θαρσείτε, εγώ ειμί. μη φοβείσθε», και μας σώζει. Μας σώζει θαυματουργικά. «Τίς Θεὸς μέγας, ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν, σὺ εἶ ὁ Θεός, ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος» ! (Ψαλμ. 76, 14 – 15). Ο Χριστός σώζει την πατρίδα.

Αδελφοί ! Το πλοίο της Ελλάδος εξακολουθεί να κλυδωνίζεται. Μέσα σ΄ αυτό είμαστε όλοι. Τέτοιες ώρες ποιός θα μείνει αναίσθητος ; Όταν το πλοίο κινδυνεύει, από τον πλοίαρχο μέχρι τον τελευταίο ναύτη όλοι αγωνίζονται για τη σωτηρία του. Όλοι ας κοπιάσουμε, ας αγρυπνήσουμε για την πατρίδα. Ταυτοχρόνως να χρησιμοποιούμε τον ασύρματο της προσευχής με το σήμα «Κύριε σώσον με !».

ΠΗΓΗ : + ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΜΑΣ, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, σελ. 33.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου