"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

Ο μακαριστός Γέρων π. Αυγουστίνος λειτουργών στη Βασιλική
του Αγίου Αχιλλείου της Πρέσπας. 
Συμπληρώνονται - στις 28 Αυγούστου - τέσσερα έτη χωρίς την παρουσία του αοιδίμου Γέροντος μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτη - Μητροπολίτη Φλωρίνης. Τέσσερα χρόνια, που πάψαμε να ατενίζουμε το γλυκύ όσο και σπινθηροβόλο βλέμμα του. τη βροντερή φωνή του. το ομολογιακό πνεύμα του. την καθαρότητα της σκέψης του. το γενναίο του εν Χριστώ Αποστολικό φρόνημα. το προφητικό του λόγο…….. Τέσσερα έτη χωρίς τον «Λέοντα της Ορθοδοξίας», όπως πολύ εύστοχα αποκλήθηκε.

Οι αναμνήσεις μας για το σεβάσμιο πρόσωπό του πολλές και αξέχαστες. Αλησμόνητες !!! Αγώνες, Αγώνες, Αγώνες για την Ορθοδοξία και την γλυκιά μας Πατρίδα. Τα δύο Αστέρια που μας έμαθε να αγαπούμε.

Όσο περνά ο χρόνος, τόσο συνειδητοποιεί κανείς το μέγεθος της προσωπικότητας του αειμνήστου πατρός Αυγουστίνου και κατανοεί το δυσαναπλήρωτο της απουσίας του.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ελληνικής Κληρονομιάς κ. Δημήτριος Καψάλας (Δημοσιογράφος, Οικονομολόγος και Εκδότης), όταν τίμησε τον αείμνηστο πατέρα Αυγουστίνο – για την εν γένει δράση του - με τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό δίπλωμα τον Οκτώβριο του 1998 σημείωνε στο λόγο του με νόημα και τα εξής :

«Θα΄ λεγε κάποιος, πώς υπάρχουν 20 εκατομμύρια Έλληνες σήμερα στον κόσμο, άρα προς τί η διάκριση ;

Στην προκείμενη περίπτωση πρόκειται περί Έλληνος με κεφαλαίο το “E”, είδος δηλαδή εν ανεπαρκεία κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, και ευτυχώς ευρισκόμενο εν αναγεννήσει προσφάτως.

Εννοούμε, βεβαίως, τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ.κ. Αυγουστίνο του οποίου η προσφορά στην ακριτική αυτή περιοχή είναι ανυπολόγιστη.

Γνωρίζουμε ότι ο σεβασμιώτατος δεν αναμένει ούτε από εμάς ούτε από άλλους διακρίσεις. Η αγάπη που επιδεικνύουν προς το πρόσωπό του οι κάτοικοι της περιοχής – και όχι μόνον – είναι αφ΄ εαυτής υπεραρκετή και αποτελεί τη μέγιστη διάκριση, Όμως, η χειρονομία έχει σκοπό να συμβάλει στην αφύπνιση των υπνωδών συνειδήσεων και να τονίσει ότι η ελληνίδα γη εξακολουθεί να γεννοβολά άνδρες».

Πιστεύουμε ότι ο Παντοδύναμος Άγιος Θεός, θα μας αποστείλει νέα πρόσωπα που θα συνεχίσουν αταλάντευτα τους αγώνες υπέρ της Ορθοδοξίας και της γλυκιάς μας Πατρίδας, ως θεματοφύλακες της Ιεράς Παράδοσης και των Ιερών και Οσίων του Γένους.


1 σχόλιο:

  1. Ήταν ένας, αλλά έκανε για δέκα.. πατέρα Αυγουστίνε την ευχή σου και μη μας ξεχνάς από εκεί που είσαι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή