"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΓΑΒΑΩΝ - Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

Ο Ιησούς του Ναυή διατάσσει τον ήλιο να σταματήσει τη κίνηση του πάνω από τη Γαβαών (J. Martin).
Στη μηνιαία έκδοση της «AIRCRAFT ELECTRONICS ASSOCIATION I.K.H.AVIONICS NEWS», τεύχος Ιουλίου 1970, που εδρεύει στη Σαρασότα της Φλώριδας των Η.Π.Α γράφτηκε κάτι επαναστατικό, αλλά αληθινό. Ο κ. Χάρολτ Χίλλ Πρόεδρος της Εταιρείας "Κούρτις έντζιν" εκ Βαλτιμόρης (πολιτεία Μέρυλαντ των Η.Π.Α.) και σύμβουλος στο διαστημικό πρόγραμμα διηγείται τα εξής:
Αστροναύτες και διαστημικοί επιστήμονες προσπαθούσαν να προσδιορίσουν τη θέση του ήλιου της σελήνης και των πλανητών στο διαστημικό χώρο, μετά από εκατό και χίλια χρόνια από σήμερα. και, επειδή επρόκειτο να σταλούν τεχνικοί και δορυφόροι, έπρεπε να γνωρίζουν τη θέση των άστρων για να αποφύγουν έτσι τη σύγκρουση. Γι' αυτό το σκοπό τοποθετήθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο όποιος άρχισε να καταμετρά δια μέσου των αιώνων το χρόνο προ των ημερών και μετά τις ημέρες μας.
Ξαφνικά όμως ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μπλοκαρίστηκε και έδωσε κόκκινο σήμα, που σήμαινε πως κάποιο λάθος συνέβαινε. Οι χειριζόμενοι τον υπολογιστή κάλεσαν τους τεχνικούς, οι όποιοι μετά τον έλεγχο απεφάνθησαν ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι κατά πάντα τέλειος και ότι κάτι άλλο πιο σημαντικό συμβαίνει. Ο επικεφαλής ρώτησε τους επιστήμονες να μάθει τι συμβαίνει και εκείνοι απάντησαν:
Λείπει μια ημέρα από το χρόνο κατά τους περασμένους αιώνες.
Στο πρόβλημα αυτό ήταν. αδύνατο να δώσουν λύση. Με ποιο τρόπο να ανακαλύψουν αυτή την ημέρα, τις 24 δηλαδή ώρες που έλειπαν; Πως να συνεχίσουν την έρευνα; Συσκέψεις επί συσκέψεων. Συζητήσεις απέραντες και λύση ούτε μία. Ένα όμως μέλος της ομάδας ερεύνης, που ήταν πιστός χριστιανός, θυμήθηκε ότι ο Κατηχητής τους δίδαξε ένα μάθημα από την Παλαιά Διαθήκη σχετικό με το θέμα. Ο Κατηχητής είχε πει ότι ο ήλιος στάθηκε και δεν μετακινήθηκε για μία ημέρα. Οι συνάδελφοι του τον ειρηνεύθηκαν προσωρινά, αλλά μην έχοντας άλλη λύση άρχισαν να εξετάζουν το θέμα με το νόμο των πιθανοτήτων. Γι' αυτό απευθύνονται προς τον θρησκεύοντα συνάδελφο και του λέγουν:
"Έχεις αποδείξεις γι' αυτό που λες; Κι εκείνος πήρε στα χέρια του τη Βίβλο και την άνοιξε στο κεφάλαιο (10, 12-14) του Ιησού του Ναυή.
Στους στίχους (10, 8-11) αναφέρεται ότι ο Θεός βοήθησε τον Ιησού του Ναυή να χτυπήσει τους αντιπάλους του, οι όποιοι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να υποχωρούν. Εναντίον των υποχωρούντων έριξε ο Θεός χαλάζι, σαν πέτρες. Από το χαλάζι αυτό σκοτώθηκαν πολλοί. Στη συνέχεια το κείμενο λέγει:
"Τότε ελάλησαν Ιησούς προς Κύριον, ην ημέρα παρέδωκεν ο Θεός τον Αμορραίον υποχείριον Ισραήλ, ηνίκα συνέτριψεν αυτούς εν Γαβαών και συνετρίβησαν από προσώπου υιών Ισραήλ και είπεν Ιησούς· στητό ο ήλιος κατά Γαβαών και η Σελήνη κατά φάραγγα Αιλών. και έστη ο ήλιος και η σελήνη εν στάση, έως ημύνατο ο Θεός τους εχθρούς αυτών. και έστη ο ήλιος κατά μέσον τους ουρανού ου προεπορεύετο εις δυσμάς εις τέλος ημέρας μιας". Με άλλα λόγια: την ημέρα που ο Κύριος παρέδωσε τους Αμορραίους στους Ισραηλίτες, ο Ιησούς μπροστά σ' όλους προσευχήθηκε στον Κύριο και φώναξε: Στάσου ήλιε, πάνω από τη Γαβαών και συ φεγγάρι πάνω από την κοιλάδα της Αιλών. και ο ήλιος στάθηκε και το φεγγάρι παρέμεινε ακίνητο ωσότου ο λαός εκδικήθηκε τους εχθρούς του. Πράγματι, ο ήλιος στάθηκε καταμεσής του ουρανού και δεν πήγαινε να δύσει και αυτό κράτησε σχεδόν μια μέρα.
Κατόπιν αυτού ο διαστημικός επιστήμων είπε: Να η ημέρα που μας λείπει.
"Έτσι η πληροφορία αύτη προγραμματίστηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο υπολογιστής απάντησε ότι συμφωνούσε, αλλά όχι πλήρως, και πολύ σωστά, γιατί ο χρόνος που αναφέρει το βιβλίο του Ιησού του Ναυή δεν ήταν μια ολόκληρη ημέρα αλλά 23 ώρες και 20'. Τούτο διαπιστώθηκε και από το Εβραϊκό κείμενο που γράφει «έως μιας ολοκλήρου ημέρας» που σημαίνει περίπου μια ημέρα. Λείπουν επομένως από την μία ημέρα 40 λεπτά.
Οι διαστημικοί επιστήμονες θα αντιμετώπιζαν και πάλι πρόβλημα, γιατί ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιάζονταν πολλές φορές κατά την τροχιά. Αλλά ο πιστός επιστήμονας θυμήθηκε ότι ο ήλιος στις ήμερες του Βασιλιά Εζεκία μετετέθη πίσω. Γι' αυτό την απάντηση έδωσε η Αγ. Γραφή με τη στιχομυθία Εζεκίου και προφήτου Ησαίου. Εκεί, στο 20ο κεφάλαιο και στους, στίχους 9-11 του Δ' βιβλίου των Βασιλέων δίδεται απάντηση σαφής και κατηγορηματική.
Ο Βασιλιάς Εζεκίας, σύμφωνα με τη διήγηση του 20ου κεφ. του Δ' Βασιλέων, αρρώστησε βαριά. και ο προφήτης Ησαΐας ήλθε προς αυτόν και του είπε: Ταχτοποίησε τις υποθέσεις σου, διότι θα πεθάνεις.
και ο Εζεκίας έκανε θερμή προσευχή στον Κύριο και είπε:
Κύριε θυμήσου ότι έζησα ενώπιων σου με πίστη και ακεραιότητα και έκανα πάντα το αγαθό.
Ο Ησαΐας βρισκόταν ακόμη στην αυλή του Παλατιού, όταν έλαβε και πάλι εντολή από το Θεό να μεταβεί στον Εζεκία και να του πει :
Ο Θεός άκουσε την προσευχή σου και είδε τα δάκρυα σου. Γι' αυτό θα σε θεραπεύσει και την Τρίτη ημέρα θα μεταβείς στο Ναό του Κυρίου.
Και ο Εζεκίας ζητά αποδείξεις από τον Ησαΐα για τη δεύτερη αυτή εντολή του Θεού. "Έτσι ο Ησαΐας του δίδει σημείον για να τον πείσει: «τούτο το σημείον παρά Κυρίου, ότι ποιήσει Κύριος τον λόγον, ον ελάλησεν πορεύσεται η σκιά δέκα βαθμούς, εάν επιστρέφει δέκα βαθμούς. και είπεν Εζεκίας «κούφον την σκιάν κλίνε δέκα βαθμούς ουχί, αλλ επιστραφήτω η σκιά δέκα βαθμούς εις τα οπίσω. και εβόησεν Ησαΐας ο προφήτης προς Κύριον, και επέστρεψαν η σκιά εν τοις αναβαθμοίς εις τα οπίσω δέκα βαθμούς». Τούτα τα λόγια λέγουν: Τι θέλεις να μετακινηθεί η σκιά δέκα σκαλοπάτια μπρος η δέκα σκαλοπάτια πίσω ; Αυτό θα είναι το σημείο από τον Κύριο ότι θα εκπληρώσει την υπόσχεση του. Ο Εζεκίας απάντησε: Είναι ευκολότερο να μετακινηθεί η σκιά δέκα σκαλοπάτια εμπρός, καλύτερα ας μετακινηθεί δέκα σκαλοπάτια πίσω.
Τότε ο Προφήτης Ησαΐας προσευχήθηκε στον Κύριο και ο Κύριος μετακίνησε τη σκιά δέκα σκαλοπάτια πίσω στη σκάλα που είχε κατασκευάσει ο Βασιλιάς Αχαζ.
Διαπιστώνουμε στο παραπάνω κείμενο ότι ο Εζεκίας δεν πείθεται στα λόγια του Προφήτου, γι' αυτό ζήτα σημείον, δηλαδή απόδειξη της αλήθειας του λόγου του. και ο Προφήτης με προσευχή ζητά από το Θεό να κάνει το θαύμα. και το θαύμα γίνεται. Η σκιά επιστρέφει 10 σκαλοπάτια πίσω. Αυτά τα σκαλοπάτια στο ηλιακό ρολόι ισοδυναμούν με 40 λεπτά της ώρας. "Έτσι έχουμε 23 ώρες και 20 λεπτά στον Ιησού του Ναυή και 40 λεπτά στον Προφήτη Ησαΐα τα όποια προστιθέμενα μας δίδουν ένα 24ωρο. Αυτό δηλαδή που χαρακτήρισαν οι ηλεκτρονικοί λάθος του σύμπαντος.
Με αυτά τα δεδομένα οι ηλεκτρονικοί επιστήμονες προσάρμοσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συνέχισαν ανεμπόδιστα την επιστημονική τους έρευνα. και ο επικεφαλής της έρευνας Χάρολτ Χίλλ καταλήγει :
Δεν είναι τούτο καταπληκτικόν; Ο Θεός προκαλεί σύγχυση στους επιστήμονες, γιατί τους υποχρεώνει ν' αναγνωρίσουν την αλήθεια του. και μετά από όλα αυτά τι θα είχαν να προτάξουν οι αμφιβάλλοντες ;

ΠΗΓΗ : «ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ», ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004, ΑΡ. ΤΕΥΧ.. 12, σσ. 250-257.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου