"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΙΡΟ


Σύμφωνα με το newsbeast.gr, το κτίριο θα είναι χωρισμένο σε εκκλησία, συναγωγή και τζαμί και έτσι για πρώτη φορά πιστοί από τρεις διαφορετικές θρησκείες θα μπορούν να προσεύχονται μαζί σε μια προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος.

Το κτίριο θα ονομαστεί «Οίκος του Ενός» και κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz του Βερολίνου. Ο αρχιτέκτονας Wilfried Kuehn επισημαίνει στο BBC πώς το κτίριο θα είναι ισομερώς κατασκευασμένο αλλά θα έχει τρία διαφορετικά σχήματα.

Ο πάστορας Gregor Hohberg επισήμανε ότι: «Μια συναγωγή, ένα τζαμί και μια εκκλησία κάτω από την ίδια στέγη θα είναι το παράδειγμα της οικουμενικότητας και της συμφιλίωσης που θέλουμε να δώσουμε σε μια πόλη με εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις θρησκείες του κόσμου».

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του ναού έχει οριστεί μέσα στο 2016 με δεδομένο ότι θα υπάρξει ανταπόκριση για τις δωρεές που απαιτούνται. Μέχρι σήμερα πάντως έχουν συγκεντρωθεί 68.750 ευρώ από τα 43,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου.

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr,
              katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου