"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

ΦΟΒΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ – «ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ»Οι Πατέρες της Νέας Σκήτης μου διηγήθηκαν το ακόλουθο θαύμα, που έγινε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου :

Επί ηγουμενίας του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, κατά το έτος 1935 με 36 όταν, το άγιο Πάσχα όλοι οι Πατέρες και αδελφοί της Μονής, 60 τον αριθμόν, κατά την παράδοση βγήκαν έξω από το προαύλιο να κάνουν την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μετά το «Χριστός Ανέστη», ο Καθηγούμενος Σεραφείμ, σε ένα από τα πιο αγαθά, απλά αλλά και πιστά γεροντάκια, τον αδελφό της Μονής και πρόθυμο εργάτη της υπακοής Γέρο – Θωμά είπε : «Γέρο Θωμά, πήγαινε σε παρακαλώ κάτω στο οστεοφυλάκιο να ειπείς στα κόκαλα εκεί των Πατέρων το «Χριστός Ανέστη».

Ο Γέρο – Θωμάς πρόθυμος, χωρίς να σκεφτεί καθόλου που θα πάει, είπε «Να είναι ευλογημένο Γέροντα» αμέσως ξεκίνησε και πήγε στα οστά και είπε μεγαλοφώνος : «Ο ηγούμενος μ΄ έστειλε να σας ειπώ το «Χριστός Ανέστη» Πατέρες και Αδελφοί». Αμέσως όλα τα οστά έτριξαν, χόρεψαν και αναπήδησαν, μια νεκροκεφαλή μάλιστα σηκώθηκε ως ένα μέτρο ψηλά κι απήντησε στον χαιρετισμό του Γέροντα και είπε : «Αληθώς Ανέστη ο Κύριος» και αμέσως έγινε και πάλι νεκρική σιγή στα οστά.

Ο Γέρο - Θωμάς γύρισε και σε ερώτηση του Ηγουμένου, του είπε όσα είδε και άκουσε. ¨Έφριξαν όλοι Πατέρες που το άκουσαν και όλοι μ΄ ένα στόμα δόξασαν τον Θεό, που η πίστη μας είναι ζωντανή, αληθινή και παναγία !

Πηγή : Ανδρέου Μοναχού Αγιορείτου, Το Γεροντικόν του Αγίου Όρους, σ. 167 κ.ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου