"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ - ΕΠΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΑΡΜΟΣΥΝΩ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ


- "Aπό την Δύση δεν περιμένουμε τίποτε καλό. Ο ήλιος συνέχεια τόσα χρόνια πάει στην Δύση και ακόμα δεν φωτίστηκε, αλλά σκοτεινιάζει" 1.
- "Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχίσει. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στη γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί ; Διότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί θα ξαναενωθούν, Ποιός θα τους καθοδηγεί ; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη" 2.
- "Θα γίνουν πράγματα που θα συγκλονίσουν τα έθνη. Δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία, αλλά θεία επέμβαση. Θα ψάχνουν οι άνθρωποι να βρούν κάποιον να τους μιλήσει για τον Χριστό 3".
- "....Θα σε τραβούν από το μανίκι και θα σου λένε.... Έλα εδώ, πες μας τί ξέρεις για τον Χριστό...... θα γεμίσουν οι δρόμοι με εκκλησάκια....... τα αυτοκίνητα με εικονίτσες....4".
- "Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανά Του (τους Ρώσους). Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τουρκική λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (σ.σ.εννοεί το ΝΑΤΟ), για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν 5".
- "Μην ανησυχείτε. Πολλά διατάγματα δεν θα προλάβουν να δακτυλογραφηθούν. Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα΄ θελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι' αυτούς ευχάριστο. Ο Θεός όμως δεν θα το επιτρέψει αυτό. Η Ελλάδα θα ανοιχτεί προς την Ανατολή. Η Τουρκία θα προσκληθεί να πληρώσει το χρέος της 6".
- ""Θα΄ρθει καιρός που ο αράπης θα γίνει αφέντης και ο αφέντης, σαν τον αράπη" (εννοεί την εξουσία που θα πάρουν οι μαύροι, ή την εξουσία που θα πάρει ο Ομπάμα) 7".
-"Οι άνθρωποι θ΄ αναγκασθούν να καταφύγουν στον Θεό και θα συνωθούνται στην Εκκλησία. Θα ψάχνουν να βρουν πνευματικούς ανθρώπους. Θα γίνει καλό ξεκαθάρισμα και οι πιστοί θα γίνουν πιο πιστοί και οι ρυπαροί πλέον ρυπαροί. Συσπειρώνονται οι χριστιανοί, αναθερμαίνεται η πίστη. Μπαίνει η καλή ανησυχία, καλλιεργείται πνεύμα μαρτυρίου 8".
________________________
1. ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2018, σ. 220.
2. +ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ, ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΟΣ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, σ. 105.
3. Π.Μ. ΣΩΤΗΡΧΟΣ, ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 2010, σ. 62.
4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΚΟΒΑΛΗΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2018, σ. 164.
5. ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΔΜΟΣ, σ. 265.
6. ΠΡΕΣΒ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δ. ΤΑΤΣΗ, Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, ΚΟΝΙΤΣΑ 2014, σ. 160.
7. ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ, ΕΚΔ. ΚΑΛΟΚΑΘΗ ΑΘΗΝΑ, σ. 250.
8. ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ, Α ΕΩΡΑΚΑΜΕΝ ΚΑΙ ΑΚΗΚΟΑΜΕΝ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ, ΕΚΔΟΣΙΣ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ, ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 2018, σ. 133.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου