"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

"Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ" - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΥΠΡΟΣ 1974


Όταν ένας λαός λησμονεί την ιστορία του είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τον ιστορικό νόμο και αναγκαιότητα, να την ξαναζήσει ως τραγωδία. Είναι αδήριτος ανάγκη λοιπόν, ο ευγενής Ελληνικός λαός να ξυπνήσει από το ψευτοόνειρο της μαλθακής βιωτής του, να εγκαταλείψει την λήθη και την καλοπέραση του ευδαιμονισμού και να δει κατάματα τη τραγική σημερινή πραγματικότητα. Να κατανοήσει την μόνη αλήθεια ότι στην επερχόμενη σύγκρουση με τους βαρβάρους εξ ανατολών θα βρεθεί και πάλι τραγικά μόνος. Όπως συνέβαινε ΠΑΝΤΑ στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να βοηθηθεί από κανέναν λεγόμενο "Σύμμαχο", ούτε εντός ούτε εκτός της Ευρώπης. Όπως άλλωστε έχει συμβεί σε όλη την μακρά ιστορική διαδρομή του Γένους μας. 


Οφείλει σεβόμενος της βαριές ιστορικές του καταβολές, να αντλήσει τις δυνάμεις του από την πλούσια Εκκλησιαστική και Πολιτισμική του παράδοση και να πραγματοποιήσει νέους Μαραθώνες, Πλαταιές και Θερμοπύλες, Γαυγάμηλα και Ισσούς, Δερβενάκια και Γραβιές κλπ.


Ταυτόχρονα να εξαφανίσει κάθε ίχνος προδοτικής ανθελληνικής φιγούρας που βρίσκεται δυστυχώς σε άνθηση τις τελευταίες δεκαετίες.

Χωρίς να λησμονεί ότι μοναδικός του σύμμαχος είναι ο Πανάγιος Τριαδικός μας Θεός. Με τη μετάνοια και τη προσευχή του προς ΑΥΤΟΝ θα έλθει σύντομα η φυγή του Ψευτορωμέϊκου και η λάμψις της Ρωμανίας.

Η στροφή και αναβάπτισή μας στις αστείρευτες πηγές της Εθνικής μας αυτοσυνειδησίας, την Εκκλησία (και την πίστη στον Πανάγιο Τριαδικό μας Θεό) και τις πατροπαράδοτες αξίες και αρετές των ηρωικών προγόνων μας, είναι δυνατόν - όπως το έχει αποδείξει επανειλημμένα η Ιστορική μνήμη - να αποτρέψει νέα εθνική τραγωδία όμοια ή και χειρότερη από αυτήν της Κύπρου το 1974 και να δημιουργήσει Θεία συνάρσει το νέο ελληνικό θαύμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου