"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΓΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΡΗΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ;


Αποφράς ημέρα σήμερα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Και τούτο διότι όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε, ο άνους,  Ιερόσυλος και γενίτσαρος, μετατρέπει την "ψυχή" του κάθε Ρωμηού αλλά και του κάθε Ορθοδόξου χριστιανού, τον Πανίερο Ναό ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, σε τζαμί.

Τούτη την σκοτεινή ώρα, που πενθεί η Ορθοδοξία τη βεβήλωση του ιερότατου Παλλάδιού της, μου λέγει ο λογισμός μου ότι θα έπρεπε όλοι οι προκαθήμενοι των απανταχού Ορθοδόξων Εκκλησιών, να τελέσουν συλλείτουργο και λιτανεία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με το νέο ανοσιούργημα που θα επιτελεστεί σήμερα. 

Δυστυχώς όμως, σκοπιμότητες, προσωπικές κόντρες και στρατηγικές, ανούσιοι με τη χριστιανική πίστη τακτικισμοί, παρασκήνιο κλπ. δεν επέτρεψαν να επισυμβεί ένα τέτοιο υπέροχο γεγονός το οποίο θα κατεδείκνυε την ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου, έναντι όσων επιβουλεύονται τα ιερά και όσιά μας.

Για τί να πρωτοθρηνήσει κάποιος ; Για το Ανοσιούργημα του γενίτσαρου ή για την πραγματική έλλειψη χριστιανικής αγάπης και ενότητας ;

Δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είχε προφητεύσει : «διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν» (Ματθ. 24,12). Πρόκειται ίσως για το σπουδαιότερο σημείο των Καιρών, το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώνεται διαρκώς στις μέρες μας.

Ας μετανοήσουμε όλοι, προκειμένου να δώσει έλεος ο Κύριος και να πάψει την παιδαγωγική του τιμωρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου