"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

"ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΜΕ ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕΣ ;" - ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Ἄγγελος λαμβάνων τὴν ψυχὴν μοναχοῦ καὶ ἄγγελοι ὁδηγοῦντες τὴν ψυχὴν εἰς τὸν Ἅδην. Μονὴ Διονυσίου, Ἁγίου Ὄρους

Παλαιότερα ένας ιερέας από τη Νέα Σκήτη έπαιρνε εφημερία στον Άγιο Παύλο, διότι το Μοναστήρι δεν είχε παπάδες. Μαζί του ερχόταν και ο παραδελφός του που ήταν και κατά σάρκα αδερφός του. Ο εφημέριος ήταν 70 ετών και ο αδελφός του 90. Κάποια φορά ο μοναχός δεν αισθανόταν καλά και παρακάλεσε τον παπά να φωνάξει από τη Νέα Σκήτη τον Πνευματικό να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει. Μέχρις όμως να΄ ρθει ο Πνευματικός, έπεσε ο μοναχός σε κώμα. Είπε ο Πνευματικός να βγουν οι άλλοι έξω. Ακούμπησε την Θεία Κοινωνία στο τραπέζι, γονάτισε και έκανε δυνατή προσευχή : "Παναγία μου", είπε, "μία στιγμούλα να συνέλθει για να τον κοινωνήσω και μετά ας φύγει".

Για μία στιγμή συνήλθε το γεροντάκι και λέει στον Πνευματικό : "Σ΄ ευχαριστώ πολύ. Βλέπεις ; Εδώ παραστέκονται δύο αγγελάκια και μου λένε : Πού να σε πάμε ; Αυτά είναι ασυγχώρητα. Γιατί δεν τα εξομολογήθηκες ; ".

Είχε ξεχάσει δύο σοβαρές αμαρτίες, τις οποίες του θύμισαν οι Άγγελοι. Δεν τις έκρυψε, αλλά δεν τις θυμόταν. Τις εξομολογήθηκε, του διάβασε συγχωρητική ευχή ο Πνευματικός και εκοιμήθη χαρούμενος και ανάλαφρος.

ΠΗΓΗ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΑΓΙΟΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ" ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2011, σ. 375 κ.ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου