"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΓΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ 13"

 


Είχα ακούσει πολλές φορές από πνευματικά παιδιά του Αγίου την ακόλουθη συγκλονιστική ιστορία. Κάποιος Έλληνας αεροναυπηγός είχε έρθει στον Άγιο, στα Καλλίσια, και του είπε ότι επειγόντως θα ταξίδευε στην Αμερική, διότι λόγω σοβαρής βλάβης στο διαστημόπλοιο "Απόλλων 13 1" (1970) αντιμετώπιζαν μεγάλη δυσκολία για να το επαναφέρουν. Η NASA είχε καλέσει επειγόντως αεροναυπηγούς από όλο τον κόσμο όπως και από την Ελλάδα για να βοηθήσουν στην προσπάθεια επιστροφής του διαστημικού σκάφους.

 

Ο Άγιος του είχε πει περίπου τα εξής : "Περίμενε λίγο...Βλέπω το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει αυτό κι αυτό για να το φέρουνε πίσω στη γη. Όταν θα μαζευτείτε εκεί και όλοι θα λέτε τί πρέπει να γίνει, εσύ να μη μιλήσεις. Θα περιμένεις να μιλήσεις τελευταίος και θα τους πεις: "Ας δούμε κι αυτόν τον τρόπο...". Αυτοί δεν θα σε πιστέψουν, αλλά στο τέλος έτσι θα το φέρουνε πίσω και θα σε βραβεύσουνε" 2


Αυτός ο Έλληνας αεροναυπηγός μίλησε τελικά στη NASA και πράγματι, αφού το διαστημικό σκάφος περιπλανήθηκε για 5 - 6 ημέρες στο διάστημα, κατάφεραν με τον τρόπο που είπε ο Άγιος να το επαναφέρουν στη γη. Μάλιστα ο Έλληνας επιστήμονας βραβεύτηκε για αυτή τη συμβουλή.

 

Δηλαδή ο Άγιος είχε "δει" με ακρίβεια (εντός δευτερολέπτων) πώς έπρεπε να διορθωθεί η βλάβη ενός διαστημοπλοίου που ήταν 300.000 χιλιόμετρα μακρυά από τη γη.


Το θαύμα περιλαμβάνεται στην εξαιρετική έκδοση του τρίτου τόμου του έργου : Ο ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, που εξέδωσε το Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί των Αγίων Θεοδώρων το 2020 (σσ. 61 - 62).

_______________

1. Σχετικά με την αποστολή διαστημική αποστολή "Απόλλων 13" βλέπε εδώ : el.wikipedia.org/wiki/Απόλλων_13

2. https://www.protothema.gr/greece/article/912716/adonis-kodaratos-o-ellinas-tis-nasa-pou-esose-tous-astronautes-tis-apostolis-apollo-13/ (στα σχόλια 2 : Μιχαλης 30/07/2019, 13:47 Υπάρχει βίντεο στο youtube που μιλάει ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και λέει ότι ο Άγιος Πορφύριος του είχε δώσει τη λύση). https://www.youtube.com/watch?v=b0LaVt7mJk4



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου