"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Στην Ορθόδοξη Εκκλησία οι διάφορες καταστάσεις αντιμετωπίζονται πρωτίστως με πνευματικά μέσα. Με δεδομένο αυτό η Ιερά Αρχιεπισκοπή της Κύπρου όρισε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ως ιδιαίτερη ημέρα προσευχής για την ειρήνη στη Συρία. Δείτε την εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής που ακολουθεί : 


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ 
ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ συναισθανόμενος τον άμεσο κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία, μετά από ενδεχόμενη ένοπλη επέμβαση στην χώρα, καταδικάζει απερίφραστα την χρήση χημικών όπλων και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε ειλικρινή διάλογο για την επίλυση της χρονίζουσας κρίσης. Η αύξηση της χρήσης βίας δια των όπλων θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ήδη δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Συρίας και της Μέσης Ανατολής γενικότερα.
Για την αποσόβηση του κινδύνου επιδείνωσης της πολεμικής σύρραξης και την αποκατάσταση της διασαλευθείσας ειρήνης καλεί τον ευσεβή λαό της Κύπρου σε ένθερμη προσευχή, κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας, που θα τελεσθεί την ερχόμενη Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013.
Εύχεται, ακόμη, όπως ο Θεός φωτίσει το νου και την καρδία των εμπλεκομένων πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη φλεγόμενη και αιμάσσουσα περιοχή.


Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
6 Σεπτεμβρίου 2013.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου