"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ - ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

 

.......Εκτός των άλλων κακών, έχουμε τώρα τελευταία στην Ελλάδα ένα καινούργιο φρούτο τον παπισμό.


Ο παπισμός είναι θηρίον της Αποκαλύψεως, ναι.....


Τί εστί Παπισμός ; Σύνολον Αιρέσεων. Και φοβούμαι δυστυχώς, ότι θα δούμε στη Μητρόπολη [των Αθηνών], - εγώ δεν πηγαίνω στη Μητρόπολη -, θα δήτε την επίσημη εορτή της 25ης Μαρτίου, μπροστά- μπροστά, πρώτον...............σαν κόκορα, με τα φτερά του τα κολωτά, έναν καρδινάλιο να στέκεται δίπλα στον πρωθυπουργό, δεν ξέρω ποιος θα είνε τότε.


Από ώρα σε ώρα ετοιμάζουν να μας φέρουν καρδινάλιο, για να φορέσουμε κοστούμι!


Η Ελλάς τους μοιρίζει χωριατίλα και θέλουν να μας φορέσουν Ευρωπαϊκό κουστούμι!..........Μα, χίλιες φορές με φουστανέλα, χωριάτες, με χωριάτικο κουστούμι και Ελλάδα στην καρδιά.......Θέλουν να μας αλλάξουν την φορεσιά μας! Θέλουν να μας φορέσουν το κουστούμι που ονομάζεται ΕΟΚ. Να γίνουμε Ευρωπαίοι! Να μιλούμε όπως οι Ευρωπαίοι, να ζούμε όπως οι Ευρωπαίοι, να διώχνουμε τις γυναίκες μας όπως οι Ευρωπαίοι, να κάνουμε τα όργια των Ευρωπαίων! Εμείς όμως θέλουμε να μείνουμε Έλληνες και μόνον Έλληνες, Ορθόδοξοι Χριστιανοί................ (Αθήνα 6/2/1972).


ΠΗΓΗ : ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΔ. "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ", ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2018, σσ. 78-79.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου