"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ - ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

 


[...]

N΄ ακούσουμε τη φωνή της σωτηρίας, τη φωνή του Θεού που είπε στο Νώε "Καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεὸς πρὸς Νῶε· εἴσελθε σὺ καὶ πᾶς ὁ οἶκός σου εἰς τὴν κιβωτόν" (Γεν.7,1). Η ίδια φωνή λέει τώρα και σ΄ εμάς. Χριστιανοί, εισέλθετε το ταχύτερον στην κιβωτό. Έρχεται παγκόσμια θύελλα που θα σαρώση την οικουμένη. Και κιβωτός, όπως απεδείχθη και σ΄ άλλες περιστάσεις μας, είνε η Ορθόδοξος Εκκλησία. Αυτή είνε το πλοίο. και όποιος μπη σ΄ αυτό εγκαίρως, θα σωθή. Το πλοίο αυτό ταξιδεύει είκοσι τώρα αιώνες. Δεν φοβάται τρικυμίες και θύελλες. Κατάρτι του είναι ο τίμιος σταυρός, άγκυρα η ελπίδα, πυξίδα το Ευαγγέλιο, τιμόνι οι ιεροί κανόνες και η διδασκαλία των αγίων πατέρων. Και πλοίαρχος ο Χριστός, που ζη και βασιλεύει εις τους αιώνας.


Αδελφέ, τί κάθεσαι ; Πριν ανοίξουν οι καταρράκτες, πίστεψε στο Χριστό, μπες εσύ και η οικογένειά σου στην κιβωτό, και θα σωθής. Έξω από την Ορθοδοξία δεν υπάρχει σωτηρία.


ΠΗΓΗ : ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Κ. ΚΑΝΤΙΩΤΗ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ, Δ΄ ΕΚΔΟΣΙΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ 2021, σ. 78.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου