"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΒΟΥΛΗΣΙ - ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

 

Πού η δημοκρατία ; Ψηφίζουμε με τυφλή εμπιστοσύνη, παίρνουν αυτοί την εξουσία, και μετά κάνουν ό,τι θέλουν. Σε ρώτησαν εσένα, αν τον νόμο που έκαναν τον εγκρίνεις ; Ψηφίζουν νόμους χωρίς να σκεφτούν τη δική σου βούλησι. Ευνοούν τον άλφα, ευνοούν τον βήτα. Εξασφαλίζουν το άτομο τους και τους δικούς τους. μόνο οι φωτογραφίες τους λείπουν. Τους έκανες πληρεξούσιους για να νομοθετούν με δικαιοσύνη, και επικρατεί κατά κάποιο τρόπο το κυκλώπειο δίκαιο. Έτσι είναι παντού. Νόμοι, νόμοι, νόμοι. φάμπρικα νόμων, οι οποίοι κάποτε είναι και αντιφατικοί. η πολυνομία καταντά ανομία.


Από το καιρό που ελευθερώθηκε το κράτος μας - δεν θα το πιστέψετε - έχουν ψηφιστεί 25.000 νόμοι ! Αλληλογρονθοκοπούνται, ο ένας ρίχνει γροθιά στον άλλο. Γι΄ αυτό πολλές φορές οι άνθρωποι φτάνουν μέχρι τον Άρειο Πάγο, και δεν μπορούν να βρουν λύσι. Λαβύρινθος. Γιατί καθένας ψηφίζει τους νόμους ανάλογα με τα μέτρα του. Αυτή η πολυνομία ευνοεί την ανομία. Και έτσι στο τέλος θα επικρατήση η ακυβερνησία και η αναρχία και δεν θα μπορή να γίνη καμμιά προκοπή.


Πρόδρομος λοιπόν του αντιχρίστου θα είναι η ανομία και η αναρχία.


ΠΗΓΗ : ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Κ. ΚΑΝΤΙΩΤΗ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ, Δ΄ ΕΚΔΟΣΙΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ 2021, σ. 128-129.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου