"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Αγιασμός και πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Σχολείου της Νεάπολης


«Φθινοπωρινά» χαμόγελα, ζωηρές συζητήσεις, ξεφωνητά, ελπίδες, φωτεινά πρόσωπα, γενική ευφορία, γιόμισαν και έδωσαν και πάλι ζωή στην αυλή του σχολείου μας. Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις παραμέρισαν μπροστά στα μολύβια και τα θρανία.

Παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, του Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Χ. Γεωργίου, Σχολικών Συμβούλων, του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεάπολης π. Διονυσίου, Κληρικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου των διδασκόντων, τελέστηκε σήμερα - Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου - ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2018 – 2019 στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης της Θεσσαλονίκης, από τον Μητροπολίτη μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Μετά το πέρας της Ιεράς Τελετής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Βαρνάβας στην προσλαλιά του, με θερμά λόγια, καλωσόρισε τις μαθήτριες και τους μαθητές τονίζοντας και υπογραμμίζοντας ευθύς εξαρχής με έμφαση τον ειδικό προορισμό του σχολείου μας και τον Εκκλησιαστικό του χαρακτήρα και σκοπό, ο οποίος δεν πρέπει να αλλοιώνεται. Αναφέρθηκε στη πρόοδο, το υψηλό επίπεδο, τη ποιότητα  και τα επιτεύγματα του σχολείου κατά τα τελευταία έτη, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του, και επιζητώντας οι μαθητές να επιδείξουν το ανάλογο ήθος και ζήλο και να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί και υπηρετούνται. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ενθυμήθηκε τα μαθητικά του χρόνια, ως μαθητής του Εκκλησιαστικού σχολείου της Λαμίας, όπου πρωτοστατούσε στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ιδιαίτερη μνεία έκαμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και για την διεθνή δράση του σχολείου, η οποία απλώνεται στις όμορες Βαλκανικές χώρες, από τις οποίες φιλοξενούνται και φοιτούν εφέτος 12 μαθητές. Εν συνεχεία, επέδωσε στους αριστούχους μαθητές, χρηματικά βραβεία αριστείας της Ιεράς Μητροπόλεως, ως ορατή ευλογία, όπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε.

Τους μαθητές καλωσόρισαν, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, η Σχολική Σύμβουλος κ. Μαρία Συργιάννη ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ζ. Ανανιάδη και ο πρώτος Δ/ντης του Σχολείου κ. Λεύκας.

Τους ύμνους του Αγιασμού απέδωσε η Βυζαντινή χορωδία του Σχολείου, υπό τη καθοδήγηση του μουσικοδιδάσκαλου και Ιεροψάλτη κ. Χ. Χαλκιά.

Ακολούθως, παρατέθηκε ο καθιερωμένος μπουφές στα γραφεία του Συλλόγου των Καθηγητών.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου