"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

«ΜΟΥ ΥΠΕΣΧΕΘΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΥΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΔΡΟΦΕΡΝΕΙΣ…»


Χριστιανή γυναίκα εξ Αθηνών μη γνωρίζουσα προφανώς ότι είναι αμαρτία το κόψιμο των μαλλιών, έκοβε τα μαλλιά της και εν συνεχεία τα «κατσάρωνε» και τα έβαφε.

Κάποτε άκουσε ότι ο Θεός θα ζητήσει τα μαλλιά των γυναικών διότι τους τα έδωσε προς νουθεσία, υπενθυμίζοντας σε αυτές την υποταγή τους στον άνδρα, (γι’ αυτό άλλωστε δεν έχουμε και φαλακρές γυναίκες) αποφάσισε να μην τα κόψει ξανά, υποσχεθείσα στην Παναγία μας αυτό, ότι θα παραμείνει όπως την έπλασε ο Υιός της.

Πέρασε όμως καιρός και η κυρία αθέτησε την υπόσχεσή της και έκοψε πάλι τα μαλλιά της. Το ίδιο απόγευμα εμφανίζεται στο ύπνο της η Θεοτόκος. – είδε ότι βρέθηκε στην Εκκλησία και εντός του ιερού ήταν η Θεοτόκος, η οποία μόλις την είδε, της είπε σε αυστηρό ύφος :

«Είσαι ακάθαρτη ! Μου υπεσχέθης ότι θα παύσεις να ανδροφέρνεις και ότι δεν θα ξανακόψεις τα μαλλιά σου, παρά θα με μιμηθείς. Να βγεις λοιπόν αμέσως έξω από την Εκκλησία του Υιού μου».

Έντρομη (διηγείται η ίδια) ξύπνησε και από την ημέρα εκείνη τηρεί και πάλι την υπόσχεσή της και υπενθυμίζει σε όλες τις χριστιανές κυρίες και νέες, τί της συνέβη, όταν βλέπει να έχουν κομμένα μαλλιά.

ΠΗΓΗ : «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ», ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1992-ΜΑΡΤΙΟΣ 1993, αριθ. 48-50, σσ. 160 κ.ε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου