"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΟΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ

 


- ΄Οταν διαφθαρούν οι άρχοντες, οι σύμβουλοι, οι δικαστές, οι ιερείς, τίποτε πλέον δεν υπάρχει,που θα μπορέσει να εμποδίσει τον λαό να καταστραφεί.


- Τα πουλιά έχουν φτερά, για να αποφεύγουν τις παγίδες και οι άνθρωποι το λογικό, για να αποφεύγουν τα αμαρτήματα.


- Δεν θα χρειαζόταν λόγια, αν έλαμπε η ζωή μας. Δεν θα χρειαζόταν δάσκαλοι, αν επιδεικνύαμε έργα. Κανείς δεν θα παρέμενε άπιστος, αν εμείς είμασταν πραγματικοί Χριστιανοί.

 

- Το δέντρο της απιστίας το φυτεύει η κακή περιέργεια του νου, το ποτίζει η ανόητη αλαζονεία και το μεγαλώνει το πάθος της φιλοδοξίας.


- Δεν θα έχουμε κανένα κέρδος από την ορθή μας πίστη, αν η ζωή μας είναι αμαρτωλή, όπως επίσης δεν θα έχουμε ωφέλεια από την ενάρετη ζωή μας, αν η πίστη μας δεν είναι υγιής.


- Τα αμαρτήματα είναι οι αιτίες όλων των κακών. Στα αμαρτήματα οφείλονται οι λύπες, στα αμαρτήματα οι ταραχές, στα αμαρτήματα οι πόλεμοι, στα αμαρτήματα οι αρρώστιες.


- Άνθρωπος δεν μπορεί να σε βλάψει, αν δεν κακοποιήσεις ο ίδιος τον εαυτό σου. Αν είσαι αναμάρτητος, μυριάδες σπαθιά κι αν σε ζώσουν, ο Θεός θα σε γλυτώσει. Αν έχεις αμαρτία, και στον Παράδεισο μέσα να βρεθείς, θα πέσεις.................


ΠΗΓΗ : ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ;, ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΥΨΕΛΗ”, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2019, σ. 66.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου