"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΕΛΕΓΕ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ! ΓΙΑΤΙ; - † π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

 


"Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε : Να καταράσθε τον Πάπα ! Γιατί ; Ο Χριστός μας είπε, να μήν καταρώμεθα κανέναν άνθρωπο ! Γιατί (τότε) λέγει να καταρώμεθα τον Πάπα ;


Όχι σαν πρόσωπο αλλά σαν σημείον που αντιπροσωπεύει μίαν εκκλησίαν κοσμικευμένη, εκκοσμικευμένη. Μ' αυτήν την έννοια θα καταράσθε............... Διότι η νοθεία που μπορεί να επιφέρει στην Ορθοδοξία, η Δύσις, είναι φοβερή και θανάσιμος! Αυτή η μάχη δίνεται λυσσαλέα αγαπητοί μου μεταξύ δυτικής σκέψεως και δυτικού βιώματος με την ανατολικήν σκέψιν και το ανατολικό βίωμα. Αμείλικτος αγώνας, αμείλικτος πόλεμος σε όλους τους αιώνες, και στο τέλος θα έλθει ο Αντίχριστος. Θα φέρει ο διάβολος τον Αντίχριστο !


Και από την άλλη πλευρά, από την άλλη γραμμή πλεύσεως, όπως σας είπα, θα έλθει ο Χριστός κατά τη Δευτέρα του Παρουσία κι εκεί τελειώνει όλη αυτή η διαδρομή. Είδατε από πού ξεκινάει αυτός ο αγώνας, αυτός ο πόλεμος ; Από τον Παράδεισο των Πρωτοπλάστων έως τα έσχατα".


ΠΗΓΗ : ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ;, ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ”, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2019, σσ 84-85.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου