"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

"ΠΑΤΕΡ ΠΕΣΜΟΥ ΤΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ;"


Κάποιος αδελφός ρώτησε ένα Γέροντα : "Πάτερ, πες μου τί καλό να κάνω, για να τηρήσω το θέλημα του Θεού ;" Κι ο Γέροντας είπε : "Παιδί μου, αν θέλεις να κάνεις το θέλημα του Θεού, να απέχεις από κάθε αδικία, πλεονεξία, φιλαργυρία και να μην ανταποδώσεις ποτέ κακό στο κακό. να μην κοροϊδέψεις, αν σε κοροϊδέψουν. να μη γρονθοκοπήσεις, αν σε γρονθοκοπήσουν ή να μην καταραστείς, αν σε καταραστούν. Ακόμη να φέρνεις στη μνήμη σου τα λόγια του Κυρίου που είπε να μη κρίνετε για να μη κριθείτε, να συγχωρείτε για να συγχωρεθούν και οι δικές σας αμαρτίες, να ελεείτε για να ελεηθείτε, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα μάτια του Κυρίου τα στραμμένα προς τους ανθρώπους είναι μύριες φορές φωτεινότερα απ΄ τον ήλιο και ότι δεν του ξεφεύγει τίποτε ούτε από λογισμούς ούτε από νοήματα ούτε κάτι από τα μυστικά της καρδιάς.

Να θυμάσαι επίσης ότι οπωσδήποτε θα παρουσιαστούμε μπροστά στον θρόνο του Χριστού για να αποκομίσουμε ο καθένας σύμφωνα με τις πράξεις του. Γι΄ αυτό λοιπόν, παιδί μου, οφείλουμε να υπακούσουμε σ΄ αυτόν με φόβο και τρόμο και μ΄ όλη μας την ευλάβεια, καθώς ο ίδιος έδωσε εντολή και εδίδαξαν οι Απόστολοι, ώστε να είμαστε νηφάλιοι στις προσευχές και καρτερικά να συνεχίσουμε τις νηστείες και τις δεήσεις, παρακαλώντας τον Θεό, που τα πάντα παρακολουθεί, να μη μας αφήσει να πέσουμε σε πειρασμό.

ΠΗΓΗ : ΤΟ ΜΕΓΑ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ, ΤΟΜ. Α΄, ΕΚΔ. Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ "ΤΟ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ", ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1994, σ. 141 κ.ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου