"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ ΡΙΛΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Με τη συμμετοχή Βυζαντινού χορού από τη Θεσσαλονίκη τελέστηκε με λαμπρότητα μια εκ των τριών εορτών του Οσίου Ιωάννη της Ρίλας τη παρελθούσα Παρασκευή - Σάββατο, χοροστατούντος του Ηγουμένου της Αδριανουπόλεως κ.κ. Ευλόγιου. 


Ο προσκεκλημένος βυζαντινός χορός από τη Θεσσαλονίκη, υπό την καθοδήγηση του Μουσικοδιδασκάλου και Πρωτοψάλτη κ. Χρήστου Χαλκιά, με μοναδική δεξιοτεχνία απέδωσε τους ύμνους της ιεράς ακολουθίας στην ελληνική γλώσσα, ενώ ο έτερος  χορός από τη Σόφια - ομολογουμένως εξαιρετικός - στη βουλγαρική γλώσσα. 

Το εντυπωσιακό συγκρότημα της παλαίφατης σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής, κατέκλυσε από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής πλήθος πιστών, γεμίζοντας αλλεπάλληλα το επιβλητικό καθολικό της, μια μονόκλιτη βασιλική, προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα του Οσίου και να συμπανηγυρίσουν. 


Της Ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, επίσκοπος Αδριανουπόλεως κ.κ. Ευλόγιος, πλαισιούμενος υπό πλειάδος κληρικών.

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου, ενώ ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Οσίου. Τους βυζαντινούς χορούς δεξιώθηκε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Επίσκοπος κ.κ. Ευλόγιος στη πλούσια τράπεζα που παραιτέθηκε. 






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου