"Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" (Κατά Ιωάννη 8,32).

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΓΕΡΩΝ ΔΑΝΙΗΛ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΣΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ


Πρόσφατα μας διηγήθηκε ένας αδελφός της Μονής, είχε έλθει ένα παιδί που είχε πολλούς σφοδρούς πονοκεφάλους και δεν έβλεπε καλά, φορούσε φακούς, του λέει ο Ηγούμενος (της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας), πήγε να τον διαβάσει ο Ηγούμενος, του λέει Γέροντα δεν μπορώ έχω πολλούς πονοκεφάλους και πήγα σε όλους τους γιατρούς και μου λεν δεν γίνεσαι καλά.


Βρε παιδάκι μου τι θα σε διαβάσω εγώ, πήγαινε στο Αγίασμα του Αγίου Αθανασίου, να πιείς νερό να πλυθείς και από εκεί ο Άγιος Αθανάσιος, η χάρις του Αγίου Αθανασίου θα σε κάνει καλά. 



Ήρθε εδώ πέρα ακριβώς εδώ που βλέπω, στο μέρος αυτό εδώ πέρα, έσκυψε κάτω όπως βλέπετε, στον Σταυρό εδώ, εδώ στον Σταυρό, εδώ που χτύπησε ο Άγιος Αθανάσιος, με κλάματα και όπως έσκυψε να πάρει νερό έπεσαν τα γυαλιά του στο βράχο που βλέπετε εδώ μπροστά, και έσπασε το ένα το γυαλί και λυπήθηκε διότι και χωρίς γυαλιά δεν μπορούσε να περπατήσει. Τόσο πολύ μυωπία είχε και απ΄ την πολύ μυωπία είχε πολλούς πονοκεφάλους χρόνια. Λοιπόν, το βάζει δίπλα και πιάνει και πλύνετε με δύο χέρια παίρνει από που ένω ο Σταυρός στο βράχο νερό και αμέσως σήκωσε το κεφάλι του ψιλά και λέει βλέπω. Βλέπω λέει. Κι αμέσως ες ένδειξη του θαύματος αμέσως και ο πονοκέφαλος έφυγε, έφυγε ο πονοκέφαλος και πιάνει και το άλλο το γυαλί, το πατάει με το πόδι, το σπάζει, το πετάει και λέει έγινε καλά.



Και απ΄ την στιγμή έφυγε από δω πέρα, πήγε στο Μοναστήρι και λέει : Γέροντα με έκανε ο Άγιος Αθανάσιος καλά. Και από τότε πήγε έξω και είπε το Θαύμα.

(Η αφήγηση προέρχεται από Βίντεο που τράβηξε ευσεβής χριστιανός περί το 1980). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου